Nieuws

Hier vind je de laatste nieuwtjes over Taekwondo Eindhoven.

Heb je zelf nieuws voor ons? Stuur een bericht naar (het liefst met foto erbij!)

Buitentrainingen blijven!
30-06-2020
Beste leden, ouders/verzorgers,

Ondanks het feit dat we volgens de richtlijnen vanuit de overheid weer de zaal in zouden mogen, hebben we besloten om voorlopig door te gaan met de buitentrainingen, precies zoals we de laatste tijd al deden.

VOLWASSENEN
Op dinsdagavond van 19:30-20:30 uur bij de Karpendonkse Plas. (De volwassenen hebben zelf besloten de hele zomervakantie door te gaan met deze training.)

JEUGD
Op zaterdagochtend van 10:00-11:00 uur in het Henri Dunantpark.

SPARRINGSTEAM
Op vrijdagavond in het Henri Dunantpark. (Het sparringsteam gaat wellicht deels wel in de zaal trainen, maar dat wordt nog overlegd.)

STIJLTEAM
Op maandagavond in het Henri Dunantpark.

Vragen/opmerkingen zijn uiteraard welkom!

Met vriendelijke groet,

Taekwondo Eindhoven.
 
#stopracisme
11-06-2020
Voor ons als multiculturele club, met mensen van alle soorten, maten, kleuren en afkomsten, spreekt het voor zich dat racisme en andere vormen van discriminatie bij ons geen plek kent. We hebben het er eigenlijk vrijwel nooit over, bij ons is iedereen vanzelfsprekend gelijk, van de kids tot en met het bestuur, we zijn van alles wat, en dat vinden we - onuitgesproken - best mooi.
Maar soms is het, denk ik, goed om het wel eens uit te spreken. Zo'n moment is nu.
De misselijkmakende moord op George Floyd heeft intussen heel wat losgemaakt in de wereld. Je ziet wereldwijd protesten en op veel plekken worden racistische symbolen van vroeger (letterlijk) onderuit gehaald.
Als voorzitter van onze club begon het bij mij te knagen, moeten wij als club ook iets uiten? Aan de ene kant wil je niet met een hype meedoen, puur om het meedoen. Aan de andere kant is nu ook wel duidelijk dat niets zeggen al jarenlang het systematische racisme in onze samenleving de hand boven het hoofd heeft gehouden.
Er komt een moment dat je moet laten weten waar je voor staat. Mensen binnen en buiten onze club mogen weten dat we tegen elke vorm van discriminatie zijn. Onze leden mogen zich gesterkt en gesteund voelen door de club als ze te maken krijgen met discriminatie. Ze mogen weten dat wij binnen de club een zero-tolerance voor racisme hebben en dat iedereen zich bij ons veilig kan voelen - hetgeen misschien voor een buitenstaander gek klinkt van een vechtsportclub.

Met vriendelijke groet,

Patrick Heller,
Voorzitter Taekwondo Eindhoven.
#stopracisme

Eerste buitentraining een feit!
12-05-2020
De eerste buitentraining van Taekwondo Eindhoven tijdens de corona pandemie was vanavond een feit!

Dank aan alle aanwezigen voor jullie inzet en discipline! Netjes gehouden aan de afspraken - zoals de 1,5m - en iedereen flink gewerkt en gezweet!

Volgende week weer bij de Karpendonkse Plas, voor de volwassenen!

Vrijdag is het sparringsteam aan de beurt, en zaterdag de jeugd, beiden in het Henri Dunantpark.

BUITENTRAININGEN
10-05-2020
We gaan vanaf dinsdag 12 mei starten met de buitentrainingen!

VOLWASSENEN
Op dinsdagavond van 19:30-20:30 uur bij de Karpendonkse Plas.
Zie plaatje hieronder, verzamelen op het grasveldje naast de Midgetgolf.

JEUGD
Op zaterdagochtend van 10:00-11:00 uur in het Henri Dunantpark.
Zie plaatje hieronder, verzamelen bij het metalen kunstwerk.

SPARRINGSTEAM
Op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur in het Henri Dunantpark.
Zie plaatje hieronder, verzamelen bij het metalen kunstwerk.
 
Corona-update
06-05-2020
We zijn aan het kijken of we buitentrainingen zouden kunnen gaan verzorgen. Inmiddels heeft premier Rutte vanavond bekend gemaakt dat vanaf volgende week - vanaf 11 mei - iedereen van alle leeftijden buiten mag trainen, mits de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen. Hieronder de maatregelen op een rij:

Sport en spel

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.
Rijksoverheid

Hoe we de buitentrainingen gaan invullen, welke dag, hoe laat, en waar precies, dat ligt voor een groot gedeelte aan het animo vanuit de leden om mee te willen doen.

Daarom nu de vraag aan jullie, de leden, om via een e-mail aan te geven of je mee wilt doen met 1x per week een buitentraining.

We zijn zeer benieuwd naar jullie reacties! Zodra jullie hebben gereageerd, kunnen we de plannen voor de buitentrainingen concreet maken, dus wacht niet te lang met reageren a.u.b..

Intussen zijn vragen en/of opmerkingen uiteraard altijd welkom!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,

Patrick.
Pagina: 1 van 17